Bettingklubben
Speltips

Allsvenskan: IFK Göteborg – AIK 18/5

Finns det risk för en målsnål tillställning?

Under torsdagen så är det dags för AIK att gästa IFK Göteborg i Allsvenskans nionde omgång. Bortalaget har spelat ihop 14 poäng på de inledande åtta omgångarna och hemmalaget 10 poäng. Det är två målsnåla lag så här långt, blir det en målsnål tillställning även här?

Göteborg kommer till matchen med ett poängsnålt facit utefter vilka förväntningar som alltid finns på klubben. Senast åkte man också dit på ett avgörande offsidemål i 1-0 förlusten mot Djurgården. Något som skapade stor frustration mot domarna som definitivt borde ha sett offsiden. Men det var också en match där man knappt hade ett eget anfallsspel och man använde en av sina forwards för att punktmarkera Kim Källström.

AIK kommer från en starkare svit där man på de senaste fyra matcherna har släppt in noll mål och tagit tre segrar. Samtliga vinster har man tagit genom resultatet 1-0 och det har så klart lyfts att Stockholmsklubben saknat en anfallare som levererat så här långt.

Så för att försöka se på det krasst så har vi alltså två lag där hemmalaget har en svagare form och bortalaget en stark form. Men båda lagen har levererat få mål framåt samtidigt som man släppt in relativt få mål bakåt.

Valet faller på ett resultatspel

Bollen är rund och man vet aldrig men det mesta talar ju för att det blir en målsnål tillställning i den här matchen. AIK kan vid en seger gå upp på 17 poäng i en delad andraplats med Norrköping. Göteborg kan lugna fansen för stunden och gå upp på 13 poäng och ta sig upp på övre halvan av tabellen.

Att det blir målsnålt tror så klart även spelbolagen och oddsen är satta därefter. Om jag får spekulera i något resultat så känns ju 1-0, 0-1 eller 1-1 väldigt rimligt. IFK Göteborg har så här långt spelat 1-1 hela fyra gånger på sin inledande åtta matcher. AIK har i sina två kryssmatcher spelat 0-0.

Men spelet skall läggas och jag kommer att gå på ett resultatspel i den här matchen då under 2.5 mål endast ger oss 1,70 gånger pengarna. Och som ni vet gillar vi att få upp oddset runt i alla fall 2.00 om möjligt. Men om du tror på en målsnål tillställning så lägger du det spelet till 1,70.

Jag kommer istället tro att matchen slutar i ett kryss och för det får vi 3,45 gånger pengarna hos NordicBet. Det kan vara vanskligt att spela det raka krysset men jag tycker ofta att storstadslagen kryssar mot varandra och att 1-1 är vanliga resultat där inget av lagen går därifrån helt missnöjda.

Vårt spel för matchen:

Spel: Resultat – X

Odds: 3,45 gånger pengarna

Matchstart: 19.00 – Torsdag 18/5

Spelet läggs hos NordicBet som erbjuder nya kunder 100 % i bonus + 250 kr i ett riskfritt spel.

Öppna konto hos NordicBet

 

Spelet kan också läggas hos Betsson som erbjuder dig ett riskfritt spel upp till 1000 kr när du öppnar ett konto.

Öppna konto hos Betsson

 

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: