Bettingklubben
Speltips

Allsvenskan: BK Häcken – Örebro 31/7

BK Häcken med häng på toppen

Det har knappt gått att känna igen BK Häcken den här säsongen. Efter tränarbytet från Peter Gerhardsson till Mikael Stahre har laget gått från att vara bland de målgladaste lagen till ett lag som släpper till ytterst få mål. Men som vi visade i en analys så har man trots byte av spelsätt ändå tagit samma mängd poäng som föregående år.

Nu har Häcken häng på toppskicktet i Allsvenskan som för övrigt är otrolig jämnt då en sämre period kan ta ett lag från tredje plats ner till 9-10:e plats vid några förluster i rad. Man står på 24 poäng (8:e plats) inför mötet med Örebro men med endast fyra poäng upp till AIK på en tredjeplats.

Häcken är det lag som har släppt in näst minst antal mål den här säsongen med endast 12 mål på 16 matcher och man har endast gjort 17 mål framåt. Örebro däremot har gjort 21 mål framåt och släppt in hela 26 mål bakåt vilket är tredje sämst i ligan.

Örebro kommer från två matcher i rad mot IFK Göteborg med den omtalade matchen som innehöll 4-0 till Örebro på ungefär 30 minuter i det första mötet, matchen slutade sen 4-2. Sen gästade man IFK Göteborg och låg länge under med 2-0 men efter två klumpiga straffar av de blåvita kunde man på stopptid kvittera till 2-2 från 11 meter.

Vem bestämmer matchtempot?

Efter andra matchen mot IFK Göteborg gick Örebros tränare ut i intervjun och kritiserade lagets och sin egen insats med att man inte vet vad man ska göra ute på planen (en tränares uppgift att lösa så klart). Därför tror jag att man efter två målrika matcher kommer att åka till den här matchen med fokus på att försöka få ordning på försvarsspelet och kanske inte blåsa på lika hårt framåt.

Man möter dessutom ett defensivt starkt Häcken som är svårforcerade. Därför tror jag att det kommer att bli en målsnål tillställning den här gången och att det är Häcken som bestämmer att det blir så. Men att Örebro heller inte har något emot det i en svår bortamatch som denna.

Spelet jag kommer att välja inför den här matchen baserar jag alltså på den analysen att jag tror att Örebro vill få ordning på försvarsspelet och att Häcken generellt är målsnåla. Vi får också RIKTIGT bra betalt för ett underspel på 2.5 mål i den här matchen. 2.45 gånger pengarna ger spelet under 2.5 mål i matchen – oddssättaren tror alltså på en målrik tillställning och ”över 3.5 mål” ger t.ex. bara 2.25 gånger pengarna.

Matchen kan så klart sluta 2-1 till något av lagen men när vi får hela 2.45 gånger pengarna för ett lag som i majoriteten spelar under 2.5 mål måste jag hugga på det. Spelet lägger jag hos NordicBet!

Vårt spel för matchen:

Spel: Under 2.5 mål

Odds: 2,45 gånger pengarna

Spelbolag: NordicBet – 1000 kr bonus + 250 kr riskfritt spel

Matchstart: 19.00 – Måndag 31/7

Hos NordicBet får du hela 100% i bonus upp till 1000 kr plus ett riskfritt spel värt 250 kr!

Öppna konto hos NordicBet
Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: