Bettingklubben
Speltips

Allsvenskan: IFK Göteborg – Hammarby 26/4

Nytt storstadsderby på Ullevi

Då var det dags för IFK Göteborg och Hammarby att spela den femte omgången av årets Allsvenska. Det är två lag vars fans alltid drömmer om guld även om det sällan blir verklighet nu för tiden. IFK Göteborg är så här långt obesegrade man man har endast en vinst och hela tre kryss med sig. Hammarby har blandat och gett med en vinst, två kryss och en förlust.

Hammarby gick och vann sitt senaste derby för två matcher sedan på bortaplan mot AIK. Man vann matchen med 1-2 efter mål av Pa Dibba. AIK-tränaren Rikard Norling gick efter matchen ut och tog på sig ansvaret för förlusten och hävdade att man varit för ivriga att vinna matchen och då slarvat bort den poäng man hade.

IFK Göteborg inledde säsongen poängstarkt genom att först kryssa mot Malmö FF och sedan åkte man upp och slog Sirius med 0-2 på något som kan liknas vid en potatisåker. Efter det har man spelat 1-1 mot både AFK Eskilstuna hemma och Östersund borta. Varav hemmamatchen bör man absolut vinna om man vill vara med i toppen av serien i år.

Båda lagen har svårt att hålla tätt

Utav de 8 matcherna som lagen spelat tillsammans har endast två matcher slutat utan att båda lagen gjort mål. Detta var när IFK Göteborg gästade Sirius och vann med 0-2. Sirius är ett relativt spelskickligt lag som gillar att ha boll och att man då har en potatisåker som hemmaplan gynnar ju inte direkt. Utöver den enda matchen på Studenternas i Uppsala har Sirius öst in mål och ligger tvåa i tabellen. Och den andra matchen var senast när Hammarby spelade 0-0 mot ett Sundsvall på hemmaplan.

Det finns alltså ett rimligt antagande här att båda lagen har stor chans att få hål på varandra. Hammarby har dessutom gått och vunnit på en gräsplan när man slog AIK med 1-2 så än så länge kan vi inte leda en dålig-på-gräs-teori i bevis.

Båda lagen har inga problem med att spela 1-1 så här långt den här säsongen och det är väl ett inte helt orimligt slutresultat för den här matchen också. Men 90 minuter ska spelas och det brukar ju heta att bollen är rund.

Ett målspel ligger nära till hands

Med tanke på säsongen så här långt faller man snabbt in i tankarna på vilket typ av målspel man vill lägga. Och det som jag tycker kändes mest lockande var att ”Båda lagen gör mål” till 1,85 gånger pengarna. Betsson ger oss ett identiskt odds på att båda lagen inte gör mål (1,85) och med tanke på den korta historik vi har att gå på här så säger jag att det känns troligare att båda lagen faktiskt sätter minst en balja var.

Därför blir mitt spel för den har matchen just detta till 1,85 gånger pengarna och om du väljer att rygga så önskar jag oss båda lycka till!

Vårt spel för matchen:

Spel: Båda lagen gör mål

Odds: 1,85 gånger pengarna

Matchstart: 19.00 – Onsdag 26/4

Spelet läggs hos Betsson

Gå till Betsson.com
Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: