Bettingklubben
Speltips

Europa League: Ludogorets – Köpenhamn 16/2


Precis som för Champions League så drar slutspelet i Europa League igång nu. En av matcherna vi spelar är Ludogorets mot Köpenhamn som jag tror blir en tight tillställning.

Två CL-treor gör upp

Ludogorets tog sig på skrällartat manér vidare till Champions League. Den Bulgariska klubben lyckades sluta tre i grupp A med Arsenal, PSG och Basel. Man tog tre poäng genom att kryssa två gånger mot Basel och sen förvånande även kryssa borta mot PSG i sista omgången.

Man är med andra ord ganska bra på att kryssa så här långt i sin Europakarriär. Nu skall man möta ett FC Köpenhamn som även dem gick vidare som trea i gruppen och det var faktiskt nära att man tog sig till CL-slutspel.

Köpenhamn har visat gång på gång i Europa att man är urstarka på sin hemmaplan Parken. I kvalet till CL spelade man först 1-1 på bortplan mot Astra men på hemmaplan visade man sen var skåpet skulle stå och vann med 3-0. I sista kvalomgången slog man ut Apoel från Cypern (som brukar spela CL lite då och då) med 1-0 på hemmaplan och löste 1-1 på bortplan.

I gruppspelet kunde man se ett liknande mönster då man inte förlorade på Parken utan vann mot Club Brügge med 4-0 och sen spelade 0-0 mot både Porto och Leicester. På bortaplan löste man ett kryss 1-1 mot Porto, en 1-0 förlust mot Leicester och en 2-0 vinst mot Club Brügge.

Köpenhamn nära CL-slutspel

Trots 8 inspelade poäng missade man alltså slutspelet men det vi kan ta med oss från det här är att Köpenhamn är ett svårslaget lag. Man är mästare på att stänga ner matcher och hålla tätt bakåt. Jag tror att Ståle Solbakken kommer att coacha sitt lag på precis samma sätt även den här gången. Man kommer att vara jättenöjda med att hålla nere siffrorna och 0-0, 0-1 och 1-1 är så klart riktigt fina siffror för ett lag med ett grymt självförtroende på hemmaplan.

Jag lutar därför åt att spela på en jämn tillställning och Unibet ger oss ett fint odds på krysset. Det kan ibland vara svårt att sätta sina kryssmatcher men här känner jag ändå att det finns argument och sunda resonemang för spelet.

Vårt spel för matchen:

Spel: Resultat – X

Odds: 3.15

Matchstart: 19.00 – Tisdag 16/2

Spelet läggs hos Unibet

Gå till Unibet.com
Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: