Bettingklubben
Speltips

Champions League: PSG – Barcelona 14/2


Nu drar alltså Champions League igång igen efter ett långt uppehåll. Sexton lag skall bli ett och första omgången av åttondelsfinalerna spelas på fyra datum 14, 15, 21 och 22 februari.

I den första omgången kan vi bland annat följa mötet mellan Benfica – Dortmund samt PSG – Barcelona. Det börjar bli lite av en tradition att just PSG och Barcelona skall möta varandra någon gång under slutspelet. Nu blev det i den allra första omgången och visst tror väl alla att det spanska storlaget skall gå klart segrande ur det här?

Kommer PSG upp i nivå?

Sedan Zlatan Ibrahimovic lämnade PSG har man inte riktigt kommit upp i samma nivå som tidigare och nu känns det som att man inte riktigt kan hota en slutseger i Champions League. Ledarskapet och auktoriteten är på något sätt borta. Även om Cavani är en mycket kompentent fotbollsspelare och gör många mål så räds man ändå inte honom lika mycket som en frustande Ibra (låter lite som en Pokémon).

I gruppspelet stötte man på en relativt lätt grupp förutom Arsenal och det handlade aldrig om något annat än vem som skulle ta gruppsegern än de två. Man kryssade mot Arsenal i båda mötena genom 2-2 på bortaplan och 1-1 hemma. När man sedan skulle spela om gruppsegern i sista omgången mot Ludogorets lyckades man kryssa på hemmaplan genom 2-2 – ej godkänt!

I ligan låg man länge utanför topp 2 men har nu jobbat upp sig till en andraplats med 3 poäng upp till Monaco. Något man så klart inte skall vara nöjd med eftersom man har i princip obegränsat med pengar. Med några dåliga värvningar under sommarfönstret av nya sportchefen Patrick Kluivert är läget i parisklubben inte allt för muntert. Under vintern fick man dock in Julian Draxler som har inlett sin sejour i klubben på ett bra sätt.

Jag tror att PSG kommer att få det svårt över två möten med Barcelona. Frågan är hur de står sig på hemmaplan.

Fokuserar Barcelona på CL nu?

Eftersom man ligger 1 poäng bakom Real Madrid i ligan med två matcher mer spelade kommer det bli väldigt svårt att ta hem ligatiteln i år. Och den titeltörstande klubb man är får man nog lägga fokus på Champions League istället. Och så klart är det så att man alltid får räkna med katalanerna när det kommer till slutsegern i turneringen.

Ligaspelet har gått lite knackigt den här säsongen när fler lag i La Liga har gjort det riktigt bra och gjort det svårt för toppklubbarna. En andraplats är nog vad det kommer att sluta på i år om inte jagande Sevilla har någonting att säga om det.

Gruppspelet i CL tog man sig igenom med 15 poäng med endast en förlust mot Man City med 3-1 på bortaplan. En match där City spelade riktigt bra. Man hade dock även några riktigt bra insatser när man slog Celtic med 7-0, City med 4-0 och Mönchengladbach med 4-0 på Camp Nou. På bortaplan presterade man lite sämre och förutom förlusten mot City vann man med uddamålet mot Mönchengladbach (1-2) samt två mål mot Celtic (0-2).

Det blir nog ingen lekstuga borta på PSG i första omgången men jag tror allt att man kommer att lyckas vinna med uddamålet.

Vårt spel för matchen:

Spel: Resultat – 2

Odds: 2.20

Matchstart: 20.45 – Tisdag 14/2

Spelet läggs hos Unibet

Gå till Unibet.com

 

Klicka här för att se vårt speltips mellan Benfica och Dortmund

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: