Bettingklubben
Speltips

Champions League: Benfica – Dortmund 14/2


Nu drar alltså Champions League igång igen efter ett långt uppehåll. Sexton lag skall bli ett och första omgången av åttondelsfinalerna spelas på fyra datum 14, 15, 21 och 22 februari.

I den första omgången kan vi bland annat följa mötet mellan Benfica – Dortmund samt PSG – Barcelona. Den svenska mittbacken Viktor Lindelöf och hans Benfica hoppas på att kunna göra en bra prestation mot ett Dortmund som blandat och gett i ligan men som tog sig igenom som etta med Real Madrid i gruppen.

Kan Lindelöfs Benfica skrälla?

Benfica tog sig igenom gruppspelet som grupptvåa mot Besiktas, Dynamo Kiev och Napoli där Napoli vann gruppen på sina 11 poäng framför Benfica på 8 poäng. Det såg ut som att portugiserna skulle missa slutspelet eftersom man förlorade mot Napoli i sista omgången men Besiktas vek ner sig totalt på bortaplan mot slagpåsen Dynamo Kiev och torskade med 6-0.

Utan att imponera tog man sig alltså till ett slutspel och här förväntas man så klart att åka ur direkt mot ett Dortmund som inte riktigt kommit upp i form i ligan i år och nu jagar man snarare RB Leipzig än Bayern München den här säsongen.

Benfica är svårbedömda eftersom man spelar i en liga där man endast testas på riktigt ett par gånger per säsong mot Porto och Sporting CP. Resten av lagen städar man ofta av med 3-4 mål och en intakt nolla bakåt. Men om vi skall bedöma dem efter prestationen i gruppspelet så måste Dortmund ändå gälla som ganska klara favoriter över två möten.

Det enda laget i i Benficas grupp som man kan jämföra med Dortmund skulle vara Napoli med en frejdig anfallsfotboll och där slutade det med att man släppte in totalt 6 mål på två möten. Fyra mål borta och två hemma. Framåt gjorde man tre mål, ett hemma och två borta.

Var har vi Dortmund egentligen?

Thomas Tuchels mannar imponerade i gruppspelet och man blev gruppsegrare före Real Madrid. Man gjorde detta genom att kryssa båda matcherna 2-2 mot spanjorerna. Dortmund tog sedan full pott medan Real tappade poäng.

Förutom Real Madrid hade man även Benficas ligakonkurrent Sporting CP i gruppen. Man vann båda sina möten men med uddamålet 1-2 borta och 1-0 hemma. Eftersom Benfica trots allt får anses som ett bättre lag än Sporting bör vi inte tro att Dortmund bara kommer att städa av det här mötet.

Slutspelsmatcher kan ju också i många fall tendera att bli lite avvaktande i första mötet då hemmalaget inte vill släppa till något bortamål för konkurrenten och ett 0-0 är mycket viktigare inför returen än ett 1-1 resultat. Dortmund lär dock vara sugna på det där bortamålet och ett kryss med gjorda mål är inget dålig resultat.

Jag tror dock att Dortmund kommer att visa att man är en klass vassare än Benfica här. Om matchen slutar i en uddamålsvinst, 1-2 eller så, i Dortmunds favör blir jag inte alls förvånad.

Vårt spel för matchen:

Spel: Bortalag över 1.5 mål

Odds: 2.20

Matchstart: 20.45 – Tisdag 14/2

Spelet läggs hos Unibet

Gå till Unibet.com

 

Klicka här för att se vårt speltips mellan PSG och Barcelona

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: