Bettingklubben
Speltips

Derby: Manchester City – Manchester United 27/4

Kan ett skadeskjutet United stå emot?

Som du redan vet så saknar Manchester United sin stora ledare på planen i Zlatan Ibrahimovic vars karriär befaras över efter dubbla avslitna korsband. I samma match åkte även Marcos Rojo på en korsbandsskada och i matchen efter gick miljardmannen Paul Pogba ut med en skada. Juan Mata är sedan en tid tillbaka också borta och enligt Skadekollen.com är även Ander Herrera ett frågetecken.

Alla dessa herrar har spelat över 20 matcher vardera i årets Premier League och många upp mot 30 matcher. Det är med andra ord en nästan halv startelva som är borta. Kan ersättarna stå emot ett Manchester City med två raka vinster? Blir det en batalj mellan Yaya Toure och Marouane Fellaini på mittfältet?

Man lyckades ju faktiskt att manövrera ut ett bollförande Chelsea med 2-0 när Mourinho mönstrade en B-betonad startelva som visade sig vara supereffektiv mot Chelsea. Genom att stå emot bakåt och skicka bollar på snabbe Marcus Rashford längst fram och låta honom riva stora hål i ett Chelseaförsvar som inte längre är lika tätt som tidigare på säsongen.

Jag utgår från att matchbilden kommer att se likadant ut den här gången med ett bollförande Manchester City och ett United som ligger på kontring. José Mourinhos absoluta favoritmatcher är ju när han får försöka stänga ner matcher helt och hållet. Nu har han chansen ännu en gång.

City oroas över en del skador dem också

Manchester City har även dem ett par skador som drabbat David Silva, Sergio Agüero och Fernandinho. Även John Stones och Gabriel Jesus är osäkra på spel enligt Skadekollen.com.

City kommer från två raka segrar där man slagit Hull med 3-1 och Southampton med 0-3 på bortaplan. Ett som alltid offensivt skickligt Manchester City kommer i den här matchen att få föra spelet på sin hemmaplan. Det bör vara Yaya Toure som kommer att hålla till på mittplanen och frågan är vilken fart det kommer att vara på honom, man vet ju inte riktigt nu mera.

Man har nu också fått tillbaka sin evigt skadade mittback Vincent Kompany som faktiskt gjorde mål i förra matchen och firade som att han vunnit VM-guld efter långt tid fylld av skador. Det främsta hotet man kommer att ställas mot i den här matchen är Marcus Rashfords djupledsspel.

Ett möte med många dimensioner

Ett Manchester-derby är alltid en av årets allra hetaste matcher när kampen om den klassiska fotbollsstaden ska avgöras. Men just i år så finns det flera dimensioner då båda lagen ligger inom 1 poängs marginal i kampen om topp fyra platserna. Något som skulle kunna rädda säsongen för dessa lag är ju att knäppa den andra klubben på näsan och ta en av platserna framför den andra.

Sen utspelas ju också den stora tränarkampen mellan José Mourinho och Pep Guardiola. Två stortränare som båda har värvats för att ta hem titlar. Mourinho har en titel från tidigare i år och Pep riskerar att gå tomhänt och missa Champions League-platserna om man inte avslutar på ett bra sätt.

Som tidigare nämnt tror jag att Mourinho kommer att göra allt för att stänga ner matchen och begränsa Manchester City och ligga på kontring. Därför tror jag inte att det kommer att bli så många mål i det här mötet och vi får bra pengar på ett underspel här. Under 2.5 mål ger i den här matchen 2,01 gånger pengarna och vi lägger spelet hos Betsson.

Vårt spel för matchen:

Spel: Under 2.5 mål

Odds: 2,01 gånger pengarna

Matchstart: 21.00 – Torsdag 27/4

Spelet läggs hos Betsson

Gå till Betsson.com
Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: