Bettingklubben
Speltips

Analys: Gerhardsson vs Stahre – Bättre eller sämre?

BK Häcken 2017 – bättre eller sämre än under Gerhardsson?

BK Häcken bytte inför säsongen 2017 tränare då det var dags för veteranen Peter Gerhardsson att lämna sin post som huvudtränare och klubben. Under Gerhardsson lärde de flesta känna BK Häcken som ett spelande lag som var inblandat i svängiga och målglada matcher. Frågan många ställde sig var ifall vi skulle få se samma offensivt inriktade lag när nuvarande tränaren Mikael Stahre tog över.

Därför tänkte vi att vi kollar lite på siffrorna och jämför BK Häckens första halva av Allsvenskan 2016 mot 2017. Det vi valt att kolla på i den här analysen är Antal gjorda mål, Antal insläppta mål och Antal poäng.

Antal gjorda mål

Under säsongen 2016 års första halva av Allsvenskan inledde man med en fin seger mot Elfsborg med 2-1. Men sen följde man upp det med 6 förluster på de kommande 7 matcherna. Vinsten tog man för övrigt med 6-1 hemma mot Gefle. Sedan gick man in i en bättre period och började plocka sina poäng igen och man tog poäng i många målglada matcher (4-1, 3-1, 3-1, 4-2).

BK Häcken - Antal gjorda mål 2016 vs 2017

Som du ser på grafen ovan så såg vi ett mycket mer offensivt BK Häcken under 2016 men det var främst efter omgång 8 som man tog fart jämfört med årets upplaga. Mellan omgång 8 till 14 har BK Häcken endast stått för fyra kassar framåt.

Jämfört med föregående år där man istället tryckte in 17 kassar framåt mellan omgång 8 och 15. Man hade alltså behövt dubblera sin målskörd i sista omgången av första halvan här för att nå upp i fjolårets nivåer.

Antal insläppta mål

För oss som har följt årets Allsvenska vet vi att det trots ett sämre målskytte än föregående år så har man ändå hängt på hyffsat. Och det beror ju då så klart på någonting – har man släppt in färre mål än förra året? Ja, ganska många färre faktiskt.

BK Häcken - Antal insläppta mål 2016 vs 2017

Dessa två grafer delar på sig redan i omgång ett då årets BK Häcken inledde serien med två stycken 0-0 matcher. Men sedan har man fortsatt hålla en tight defensiv och på 14 matcher har man endast släppt in 10 mål. Jämfört med hela 20 mål förra säsongen! Men om man gjort ungefär hälften så många mål som förra året så har man även släppt in hälften så många.

Antal poäng

Ja, hälften så många mål framåt och hälften så många mål bakåt. Har det då gått jämnt ut eller har man tagit fler eller färre poäng än tidigare?

BK Häcken - Antal poäng 2016 vs 2017

Som du ser på grafen så inledde man säsongen på ett starkare sätt än föregående år men sedan har det jämnat ut sig och efter 14 spelade omgångar har man tagit lika många poäng. Men nu har man pressen på sig att vinna den 15:e och sista matchen av första halvan för att tangera fjolåret.

Gerhardsson vs Stahre

Poängmässigt verkar det, så här långt, inte vara så stor skillnad mellan Häcken-veteranen Gerhardsson och han som skulle lyfta Häcken till nästa nivå mot den allsvenska titeln. Men man får ändå ge pluspoängen till Gerhardsson då den fotboll Häcken spelade tidigare var bra mycket mer underhållande och tydligen precis lika effektiv.

Något som är signifikativt för båda upplagorna av BK Häcken är att man har väldigt svårt för lagen högt upp i tabellen. Och man tar främst sina poäng mot lagen på den undre halvan.

Men Stahre har bara basat över BK Häcken i 14 Allsvenska omgångar och hans föregångare basade över Hisingsgänget under 7 års tid. Vi får nog ge honom lite mer tid innan vi tar fram den stora bandsågen. Men han får gärna låna in lite utav den underhållningsfaktor som Peter Gerhardssons lag besatt.

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: