Bettingklubben
Speltips

Allsvenskan: Elfsborg – BK Häcken 2/6

Är det två målglada lag som ska mötas?

Både Elfsborg och Häcken har länge varit ansedda som två målglada lag och deras matcher brukar innehåll många mål. Hittills i Allsvenskan så är det väl i så fall Elfsborg som har levt upp till det ryktet. Men BK Häcken har istället spelat många målsnåla matcher.

Man bytte ju tränare från Peter Gerhardsson till Jörgen Lennartsson innan säsongen och det har även reflekterats i resultaten. Lennartsson som är en tränare med ett mycket större fokus på defensiven har format laget därefter. Man fick även in spelare som Alexander Faltsetas vilket ger möjligheter till en mycket mer defensiv balans på mittfältet än man haft tidigare år.

Båda lagen är vana vid konstgräset på sin hemmaplan så det finns ingen underlagsfördel att prata om. Men Elfsborg är klassiskt mycket bättre på konstgräs än vad man är på naturgräs och man är också väldigt starka på sin hemmaplan.

Förutsättningarna inför matchen är att hemmalaget Elfsborg ligger på niondeplats med 15 inspelade poäng. Bortalaget BK Häcken ligger på en femteplats med 17 inspelade poäng. Allsvenskan är som vanligt en otroligt jämn liga.

Ett defensivt starkt BK Häcken

På de inledande elva matcherna har BK Häcken som tidigare nämnt lite överraskande, jämfört med tidigare år, spelat många målsnåla matcher. Man har till exempel spelat 0-0 hela fyra gånger, man har spelat två matcher innehållandes ett mål alltså sex matcher under 1.5 mål. Resterande fem matcher har slutat med tre eller fyra mål totalt eller på bettingspråk: över 2.5 mål.

På bortaplan är Häcken obesegrade på fem matcher med två vinster och tre kryss. Men man har bara producerat tre mål framåt i en 0-1 seger och en 1-2 seger. Alla kryss har slutat 0-0 och ingångstaktiken i matcherna för de gulsvarta ser ut att vara solklar.

Hemmalaget Elfsborg har å andra sidan gjort mål i alla matcher utan en match. Nio utav elva matcher har innehållit över 2.5 mål och de andra två har båda slutat 1-1.

Vi har alltså två lag med helt olika resultatrader som skall mötas, något som gör det väldigt svårtippat. Mitt spel för den här matchen kommer att bli ett resultatspel då de olika målspelen ger antingen för dåligt betalt eller känns på tok för osäkra.

Jag tror att hemmalaget Elfsborg tar det här och man kommer så klart att föra matchen. Ser man till vilka lag som kommit och vunnit på Borås Arena så är det bara Malmö FF och AIK som tagit med sig uddamålssegrar.

Spelet på en Elfsborgs-vinst ger oss 2,30 gånger pengarna och spelet lägger jag hos NordicBet.

Vårt spel för matchen:

Spel: Elfsborg vinner

Odds: 2,30 gånger pengarna

Matchstart: 19.00 – Fredag 2/6

Spelet läggs hos NordicBet som erbjuder nya kunder 100 % i bonus + 250 kr i ett riskfritt spel.

Öppna konto hos NordicBet

 

Spelet kan också läggas hos Betsson som erbjuder dig ett riskfritt spel upp till 1000 kr när du öppnar ett konto.

Öppna konto hos Betsson

 

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: