Bettingklubben
Speltips

Allsvenskan: AIK – Östersunds FK 2/7

Buss 1891 från Solna – en defensiv maskin i Mourinho-anda

Hur ska man egentligen värdera AIK’s säsong så här långt? För trots att man haft problem med målskyttet, och att värvningen av bosniska ligans skyttekung Sulejman Krpić inte fallit särskilt väl ut, har man ändå tagit sina poäng.

Detta har man gjort främst för att man visat upp en imponerande defensiv så här långt. I sju utav tolv spelade matcher så här långt har man hållit nollan. Och på de matcherna har man tagit fyra stycken 1-0 vinster och spelat 0-0 tre gånger. Så man kan onekeligen det här med att nypa med sig poängen trots ett svagt anfallsspel.

Intressant att kolla närmare på de här 1-0 vinsterna är att i samliga matcher har man gjort ett tidigt mål i första halvlek och sedan stängt ner butiken, spikat igen, parkerat 1891-bussen, ja kalla det vad du vill. Imponerande är det i alla fall och något som kan komma att spela roll i dagens match. I sina två andra vinster, som istället slutat med 2-1 och 3-1 segrar, har man även där rivstartat med ett tidigt ledningsmål innan matchuret hunnit slå 30.

AIK har står just nu på mållskillnaden 11-7 vilket är lika få gjorda mål som bottenplacerade AFC Eskilstuna och överlägset minst antal insläppta mål där serieledaren Malmö FF hämtat 12 bollar ur nätmaskorna.

Jokern Östersund jagar även dem toppduon

Östersund och AIK står båda på samma poäng så här långt i Allsvenskan med 21 poäng efter 12 spelade omgångar. Toppduon Malmö FF och IFK Norrköping har efter 13 omgångar 30 respektive 27 inspelade poäng. En förlust i dagens match skulle alltså innebära 9 poäng upp till serieledaren istället för ”bara” 6 poäng vid seger.

Graham Potters finlirare från de jämtländska skogarna inledde säsongen på ett fint sätt när man segrade i svenska cupen men sedan åka på pumpen i öppningsmatchen av Allsvenskan mot Halmstad BK som inte vunnit sedan dess. Men sedan har man ändå plockat sina poäng och på hemmaplan är man svårslagna med 4 vinster, 2 kryss och 0 förluster.

Lagets samtliga tre förluster har alltså kommit på bortaplan mot Halmstad BK, Örebro SK och Malmö FF. Kan man verkligen rubba bussen från Solna i den här matchen?

Är det en målsnål inledning att vänta?

Precis som att AIK släpper in väldigt få mål sett över hela matcher så är även Östersund starka defensivt men främst i första halvlek. På sina 19 insläppta mål har endast 5 baklängesmål kommit i första halvleken. Och då kom två utav dessa i den galna 4-4 matchen mot Elfsborg i början av Maj.

Bollen är rund men det känns som att det vi har att vänta i den första halvleken är antingen 0-0 eller att hemmalaget tar en tidig 1-0 ledning. Om vi kollar på oddsen så verkar Betsson hålla med om att 0-0 är det troligaste halvtidsresultatet som ligger på 2.25 gånger pengarna. 1-0 till hemmalaget ligger på 3.70 gånger pengarna.

Och för att fira att Allsvenskan äntligen är igång igen så smäller vi till med det senare spelet att AIK vinner första halvlek med 1-0!

Vårt spel för matchen:

Spel: Resultat första halvlek: 1-0

Odds: 3,70 gånger pengarna

Matchstart: 17.30 – Söndag 2/7

Spelet läggs hos Betsson som erbjuder dig ett riskfritt spel upp till 1000 kr när du öppnar ett konto.

Öppna konto hos Betsson

 

Spelet kan också läggas hos NordicBet som erbjuder nya kunder 100 % i bonus + 250 kr i ett riskfritt spel.

Öppna konto hos NordicBet
Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

%d bloggare gillar detta: