Bettingklubben
Fotbollsbloggen

Inför Premier League 17/18

Miljarderna har kastats runt

Sillysommaren 2017 kommer att gå till historien som året då övergångssummorna verkligen blev absurda. Det har sagts att mediokra Premier League-spelare som tidigare kostade 150 miljoner kronor nu mera kostar 500 miljoner kronor.

Vill du förstärka ditt Everton med Gylfi Sigurdsson så måste du punga upp en halv miljard. Vill du köpa en back som Virgil van Dijk så förväntas du av säljande klubb vara beredd att skicka över nästan 700 miljoner kronor. Vill du köpa kommersiell kraft och en golden boy i Neymar behöver du möta en utköpsklausul på 2,2 miljarder kronor – något PSG gjorde utan att bry sig.

De flesta av toppklubbarna i Premier League har rustat för säsongen och i fören har Manchester United gått med värvningar som Romelo Lukaku framför näsan på Chelsea, Viktor Lindelöf, Nemanja Matic från Chelsea.

Även Manchester-kollegan City har värvat tungt och slagit rekord med värvningen av Kyle Walker från Tottenham för £45 miljoner. Man har även plockat in Danilo från Real Madrid och Mendy från Monaco för £49.2 miljoner.

Chelsea har värvat Morata för £70 miljoner och Arsenal har värvat Lacazette från Lyon (för en billig prislapp enligt rapporterna). Och Tottenham har värvat.. Tottenham har så här långt ännu inte gjort någon stor värvning utan Pochettino sitter lugnt i sin båt.

Snart drar cirkusen igång igen

Den 11 augusti drar cirkusen igång igen och det vi kan förvänta oss lär vara en toppsexa som fortfarande kommer att stå ut i mängden. Everton kommer att jaga därefter kanske tillsammans med West Ham om det laget får fart på grejerna med sina nyförvärv och nya arena.

Därefter hittar vi ett skikt med lag som de sällan skiljer särskilt många poäng mellan i slutändan: Southampton, Bournemouth, Crystal Palace, Leicester, West Bromwich, Stoke och kanske även Watford.

I botten blir det nog som det brukar bli med i alla fall två nykomlingar som inte klarar av att hålla sig ovanför strecket efter 38 omgångar. Men kan något att lagen Brighton, Newcastle eller Huddersfield överleva? Bäst chans har nog så klart Newcastle som borde vara en storklubb i engelsk fotboll.

Vem vinner i år då?

Förra året vann Chelsea Premier League och man ansågs ha en stor fördel i att slippa Europaspelet. Och efter att Manchester United vunnit Europa League så är det i år bara Arsenal som inte spelar i Champions League (förutsatt att Liverpool vinner sitt kval).

Det är Arsene Wengers sista säsong som manager (eller?) och att få fokusera enbart på ligan tror jag kommer att göra laget gott (man spelar Europa League men kommer man att toppa laget inledningsvis?). Det är allmänt känt att laget alltid hamnar i ett skadeträsk men om det är någon säsong man ska undvika det så är det väl den här?

Topp 6 i Premier League kan gå precis hur som helst men om jag ska ge mig på att tippa hur hela ligan slutar ser det ut så här:

 1. Manchester City
 2. Tottenham
 3. Manchester United
 4. Liverpool
 5. Chelsea
 6. Arsenal
 7. Everton
 8. West Ham
 9. Southampton
 10. Crystal Palace
 11. West Bromwich
 12. Bournemouth
 13. Stoke
 14. Leicester
 15. Newcastle
 16. Watford
 17. Burnley
 18. Swansea
 19. Brighton
 20. Huddersfield

Tankar om topp 6

Pep Guardiola har fått väldigt många nya pjäser i sitt lagbygge inför den här säsongen och ser starka ut. Man är en het kandidat att ta hem hela serien med ett otroligt starkt anfallsspel och med ny målvakt och försvarsspelare tror jag att man även kan lyfta defensiven i år.

Tottenham har sett ganska bra ut på försäsongen, vad nu det betyder, och nyckelspelare som Harry Kane har kunnat näta ett par gånger. Men Tottenham har en tunn trupp och är väldigt känslig för skador på nyckelspelare. Man inleder även säsongen med en hel del skador på bl.a. mittfältet. Men vi vet hur otroligt bra laget kan vara och kan aldrig räknas bort från topplatserna som det har sett ut senaste två säsongerna.

Manchester United har värvat smart men man har även bytt ut hela sin centrallinje där Lindelöf kan komma spela, Matic på mittfältet och Lukaku längst fram. Löser man centrallinjen så tror jag att man blir starka och om Matic kommer upp i sin nivå kommer det att innebära en helt annan frihet för Paul Pogba på mittfältet, en frihet som han ska ha.

Liverpool ser snäppet stabilare ut än föregående år men hela situationen med Coutinho till Barcelona känns som att den kan bli infekterad i laget. Stannar han så har man chans på topplatserna men om han flyttar ser det väldigt jobbigt ut.

Chelsea blev tvingade till en panikvärvning av Morata när United snodde åt sig Lukaku framför näsan på dem. Frågan är om han kan lyfta anfallsspelet på egen hand dock. Vi vet också sen tidigare att Antonio Conte och Diego Costa inte alls kommer överens och han lär gå så fort Atlético Madrid får värva igen. CL-spelet kommer också att störa Chelsea i år vilket gör att jag flyttar ned dem ganska ordentligt.

Arsenal har enbart förstärkt med en Lacazette på topp under fönstret, en nyttig värvning, men jag vet inte om det kommer att innebära så många fler totala mål för laget än tidigare. Han erbjuder en annan dimension än vad Giroud gör men har ännu inte bevisat sig vara en världsanfallare som hade höjt Arsenal en nivå. Wenger-situation lär också påverka laget under säsongen vid minsta svacka eller dåligt spel.

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: