Bettingklubben
Fotbollsbloggen

Sveriges bästa fotbollspodcasts 2017

I det här inlägget tänkte vi tipsa dig som är på jakt efter fler svenska podcasts med fotboll som huvudtema. Att ha något i lurarna när man jobbar, tränar eller åker tåg är för de flesta en självklarhet och då konsumerar man snabbt en hel drös avsnitt varje vecka.

Vi sätter ingen ranking på varje podcast utan det är upp till lyssnaren själv att bedöma vad som passar denne bäst!

Tutto Balutto

Deltagare: Gusten Dahlin, Tomas Wilbacher + ev. gäster

Veckodag: Flera avsnitt per vecka

Lyssna här: AcastiTunesLibsyn

Sociala medier: FacebookTwitterInstagram

Tutto Balutto drivs av journalisterna Gusten Dahlin och Tomas Wilbacher. Man behandlar all form av fotboll men de båda brinner lite extra för italiensk fotboll. Podcasten som har hyllats av många och man har jobbat upp ett stort följe på relativt kort tid. Man släpper avsnitt i en rasande fart och ofta flera per vecka. Med sina goda kontakter i den svenska fotbollssfären landar man också allt som oftast riktigt bra gäster. Ingen av programledarna är rädda för att säga vad man tycker och detta leder ofta till heta diskussioner.

En podd att rekommendera för dig som vill konsumera mycket innehåll kring hela den internationella fotbollen och många avsnitt varje vecka.

3-5-2

Deltagare: David Fjäll, Björn Johnson, Noa Bachner och Jesper Hofmann

Veckodag: Tisdag

Lyssna här: AcastiTunes – Podtail

Sociala medier: FacebookTwitter

3-5-2 är en nykomling i poddsfären med fokus på Allsvenskan. Välkända röster som du hört i massor av andra sammanhang behandlar den inhemska ligan.

Brinner du för Allsvenskan så är den här podcasten ett måste i dina öron. Grabbarna levererar varje vecka gött snack och vassa analyser av det som hänt både i matchväg och andra händelser.

Sportbladets Premier League-podd

Deltagare: Patrik Syk, Kalle Karlsson

Veckodag: Tisdag

Lyssna här: AcastiTunesAftonbladet

Sociala medier: Facebook (Sportbladet)Twitter (Patrik Syk)

Aftonbladets flaggskepp när det kommer till podcasts på Sportbladet. Patrik Syk styr programmet med sin trogna Premier League-expert Kalle Karlsson samt ofta ytterligare medarbetare på Sportbladet så som Erik Niva och Fredrik Jönsson.

Podcasten behandlar helgens omgångar, kommande omgångar, övergångar, rykten och det mesta som händer i världens mest kommersiella liga. Podcasten avslutas med lyssnarfrågor som läses från hashtaggen #sportbladetplp på Twitter.

En perfekt podcast för dig som vill ha en gedigen genomgång av Premier League varje vecka av kunniga experter. När du lyssnar på podcasten kommer du att lära dig vad en segway är samt behöva leva med att programledarens hjärta bultar lite extra för Liverpool så samtalet har en tendens att ibland styras åt det hållet 🙂

Allsvenska podden

Deltagare: Fredrik Jönsson, Frida Fagerlund, Linn Nordström m.fl.

Veckodag: Varierar

Lyssna här: AcastAftonbladet

Sociala medier: Facebook (Sportbladet) – Twitter (Fredrik Jönsson)

Sportbladets podcast om Allsvenskan och allt runt omkring. Leds av Fredrik Jönsson med varierande gäster i form av medarbetare på Sportbladet. Podden kommer tyvärr ut ganska oregelbundet då den ofta får stryka på foten om programledare är iväg på annat.

Bra snack kring Allsvenskan och en podcast att fylla veckan med för dig som konsumerar mycket innehåll. Rekommenderas ej till dig som är medlem av Facebook-grupper som ”Gräv bort Skåne” eller liknande då majoriteten av rösterna pratar just skånska.

Lundh

Deltagare: Olof lundh + gäst

Veckodag: Måndag

Lyssna här: AcastiTunesFotbollskanalen

Sociala medier: Twitter

Lundhs podcast är ett intervjuformat med fokus på fotboll. Olof intervjuar allt från aktiva eller fd. fotbollsspelare, tränare, beslutsfattare inom svensk fotboll och andra sportjournalister.

Podden inleds varje vecka med samma faktaruta med samma korta frågor utan några följdfrågor. Sen inleds ett samtal som brukar hamna kring en fotbollshalvlek med väl tilltagen tilläggstid a la Ferguson.

Riktigt bra podcast för dig som gillar intervjuer där man fokuserar på person och prestationer snarare än veckans matcher. Perfekt att blanda upp ditt innehåll med. Olof är inte heller den journalisten som är rädd att ta i de tuffa frågorna och försöka gå till botten med t.ex. problematik inom Svenska fotbollsförbundet.

#Sillypodden

Deltagare: Patrik Syk, Patrik Brenning, Kalle Karlsson m.fl.

Veckodag: Måndag (Juni, Juli och Augusti)

Lyssna här: AcastiTunesAftonbladet

Sociala medier: Twitter (Patrik Syk) – Twitter (Patrik Brenning)Twitter (Kalle Karlsson)

Sillypodden är Aftonbladets säsongspodcast som behandlar den galna tiden mellan fotbollssäsongerna från juni till augusti. Galna rykten, klara övergångar och frekventa inspel i Nicklas Bendtners underhållande karriär.

Om du lägger en ungefärlig timme i veckan på podcasten så kommer du att få bättre koll på vad som händer i Silly season-världen. Men ta med dig ett eget saltkar för även rykten med väldigt lite substans behandlas. En bra podd att ha i öronen under sommartid när många andra podcast har paus fram till säsongstarten.

Premier League Podden

Deltagare: Fredrik Gustavsson, Dennis Kjellin, Anders Ryhn, Fabian Jalkemo, Pär Svensson, Jörgen Söderberg

Veckodag: Tisdag

Lyssna här: AcastiTunesHemsida

Sociala medier: FacebookTwitter

Premier League Podden är en podcast om den engelska högstaligan levererad av inbitna PL-fans. Gruppen är till skillnad från många andra podcasts inte sammansatt av journalister du ser på dagstidningarna eller i tv. Det är istället inbitna fans till de bästa lagen i Premier League.

Podcasten har en tydlig struktur med många återkommande inslag varje vecka så som: Fokusmatchen, Vem där m.m. Premier League Podden är värt en lyssning varje vecka för dig som vill variera kommentarerna från journalister och experter med känslor och hjärta från, i många fall, enögda fans med glimten i ögat.

Eurotalk

Deltagare: David Fjäll, Kristian Borell, Martin Åslund, Noa Bachner

Veckodag: Måndag

Lyssna här: AcastiTunesHemsida (tv)

Sociala medier: FacebookTwitter

Eurotalk är främst en tv-produkt som finns på Fantv.se men som även släpps som podcast. Fokuset är all europeisk toppfotboll som diskuteras mellan de välkända figurerna i podcasten.

Signifikativt för podcasten är att det ofta är väldigt långa avsnitt, bra att lyssna på när man t.ex. åker tåg eller jobbar. Grabbarna i Eurotalk är inte heller rädda för att tycka olika i laddade frågor vilket leder till heta diskussioner och den konflikträdde hade kanske beskrivit det som ”dålig stämning” i mellanåt.


Vad tycker du om dessa podcasts? Föredrar du någon som inte är med på vår lista?

Kommentera nedan vad du tycker!

Bettingklubben

Bettingklubben.se levererar de bästa spelen på fotboll – Premier League, The Championship, Allsvenskan m.m. Vi spelar alltid på de bets som vi presenterar vilket betyder att vi vinner pengar om du vinner pengar! Glöm inte att rygga våra spel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: